ТОМИЋ НА СВЕЧАНОМ ПРИЈЕМУ У ОПШТИНИ

Атлетичар Алекса Томић и председник ОАК “Морава” Драган Здравковић били су гости председника и заменика председника општине Ћуприја на свечаном пријему који је приређен у њихову част. Била је ово прилика да општинско руководство од новопеченог државног и балканског јуниорског првака и његовог тренера из прве руке чује какви су утисци са недавних великих такмичења, али и какви су планови за предстојеће европско и светско првенство.

Честитам Алекси Томићу на одличним резултатима. Уверен сам да је ово само један у низу успеха које ће у даљој каријери тек постићи – рекао је председник општине Ћуприја Јовица Антић.

Локална самоуправа са своје стране чини све што је у њеној моћи да помогне развоју атлетике у Ћуприји. Управо зато је и изграђен атлетски стадион, а верујем да ће у догледно време бити изграђена и атлетска дворана, чиме ће бити заокружен један процес. Спој наше подршке и ентузијазма наших атлетичара допринеће да се ћупријска атлетика врати на светски ниво, на коме је била у време велике Вере Николић и њених наследника.

Алекса Томић Србију ће најпре половином јула представљати на јуниорском континенталном првенству, а потом ће изаћи на мегдан најбољим средњепругашима света.

Велика је част бити гост Општине Ћуприја и заиста се захваљујем на искреним честиткама. Тренутно сам у никад бољој форми и зато очекујем да се квалификујем за финале на европском првенству.

Моравини атлетичари већ пету годину испуњавају норму за европска такмичења, тако да њихови резултати представљају континуитет у напорном раду подржаном квалитетом. Они јесу јако млади, али су спремни за велика дела – истакао је Драган Здравковић.

Алекса Милановић је од 2017. два пута испуњавао норму за Европске олимпијске игре младих и једном за европско атлетско првенство, а Алекса Томић је 2020. имао европску норму и на 800 и на 1500 метара, али је такмичење било одложено због пандемије. Томић је ове године буквално експлодирао и о њему се пуно прича. Има моје пуно поверење и мислим да му само треба пружити неопходне услове да покаже шта уме. Наравно, очекујем од Алексе Милановића да се врати у стару форму, а колико смо озбиљан клуб видеће се на крају године када се буду сумирали резултати.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП