ТРАЈНО ЋЕМО РЕШИТИ ПИТАЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ И ГРЕЈАЊА

Почелo je дуго очекиванo реновирањe Основне школе “Вук Караџић”. Радови обухватају енергетску санацију фасаде и уређење ентеријера главне школске зграде, а будући да комплекс ове образовне установе обухвата и малу школу и школу за ученике са сметњама у развоју, надамо се да ће Министарство просвете у будућности финансијски подржати пројекте санације ова два објекта – каже директорка ОШ “Вук Караџић” Весна Вијоровић.

Врло сам захвална локалној самоуправи и Министарству енергетике што су финансирали радове укупне вредности 28 милиона 750 хиљада динара, које смо са нестрпљењем ишчекивали. Стартоваћемо са адаптацијом подова и плафона у свим просторијама, у другој фази биће монтирана енергетски ефикасна столарија, а када се буде пролепшало време у завршној фази уследиће постављање термоизолације на фасаду.

Осим реновирања од изузетне важности је изградња котларнице, која је неопходна како би мала школа и школа за ученике са сметњама у развоју имале грејање, а настава за ученике од првог до четвртог разреда могла несметано да се одвија. За време трајања унутрашњих радова ученици од петог до осмог разреда имаће онлајн наставу – објаснила је директорка Вијоровић.

За то смо добили дозволу Министарства просвете које нам је изашло у сусрет јер нема могућности да ђаци буду у својим клупама. Такво стање трајаће док се не цео простор не опреми у складу са пројектом. Ово су до сада највећи инвестициони радови на главној школској згради, а читав посао требало би да буде завршен у наредна два месеца.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП