ТРЕЋИ МЕЂУНАРОДНИ МЕМОРИЈАЛНИ АТЛЕТСКИ МИТИНГ “ВЕРА НИКОЛИЋ” 8. МАЈА У ЋУПРИЈИ

Трећи међународни атлетски митинг “Вера Николић” заказан је за среду, 8. мај, а према прeлиминарној сатници, отварање је на атлетском стадиону “Александар Аца Петровић” у Ћуприји, планирано за 16 часова.

-Митинг који носи име једине светске рекордерке коју је Ћуприја изнедрила, мора постати лична карта нашег града. Иако је прошле године, због немилих догађаја који су паралисали читаву земљу, митинг одложен, ове године настављамо низ и надам се, и чврсто верујем у то, да ће атлетски митинг “Вера Николић” постати традиција и да ће као и претходна два пута у Ћуприју довести врхунска атлетска имена, нове и старе асове атлетике, каже Драган Здравковић, директор митинга.

Овогодишњи атлетски митинг обележиће десет атлетских дисциплина: трке у мушкој и женској конуренцији на 100, 400 и 800 метара, трке жена на 1500, а мушкараца на 1500 и 3000 метара.

По речима Здравковића, пријаве су отворене до 3. маја, али је према досадашњем интересовању атлетичара, сасвим извесно је да ће митинг имати међународни карактер, јер су потврђени доласци атлетичара из иностранства.

-Сезона је тек кренула. Дворанско атлетско првенство завршено је пре нешто више од месец дана, па је већина атлетичара на припремама. Надам се да ће се као и много пута до сада, одазвати нашем позиву за учешће на митингу у част Вере Николић, јер Ћуприја је много пута доказала да је добар организатор атлетских манифестација, да имамо изузетне услове и врхунску стазу за оваква такмичења и традицију великих атлетских имена, која обавезује, додао је прослављени ћупријски атлетичар. 
У ревијалном делу митинга, биће одржане четири финалне трке на 60 метара у оквиру Спортских игара младих а на стартној линији наћи ће се малишани 2013. годиште и млађи и 2015. годиште и млађи.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП