ТРЕЋИ РИБОЛОВАЧКИ “МОСТ КУП”

Нема већег задовољства за организатора када манифестација успе а њене резултате похвале гости и учесници. То се десило са трећим риболовачким “Mост купом”, који је Tуристичка организација, у сарадњи са ћупријским риболовцима, приредила током 17. и 18. септембра, у Mоравском парку, на обалама наше највеће реке – рекла је Jелена Петровић, директорка TO Ћуприја.

Да је сарадња била плодоносна потврдили су и риболовци Небојша Илић, који је предводио фидераше и Слободан Малинић, председник Удружења рекреативних риболоваца “Вараличар”.

Вараличарски дан био је посвећен успомени за Ратка Богдановића, недавно преминулог председника Спортско риболовног удружења “Босна” из Добоја, чији су представници били у Ћуприји.

Трећи риболовачки “Мост куп” поздравио је и Владимир Васиљевић, заменик председника опоштине, који је на вараличарском дану уручио награде победницима.

Када су намере часне и поштене а жеља за успехом велика онда се коцкице скложе, па и време послужи. Преко 100 риболоваца током викенда прошло је левом и десном обалом Велике Мораве. О правданости постојања Мост купа говоре њихови утисци. Пре свих, гостију из побратимског града Добоја, који су први пут дошли у Ћуприју, на позив побатимског УРР “Вараличар”. Седморица чланова СРУ “Босна”, који не памте време побратимске сарадње два града из времена Југославије, чули су много лепих прича о том периоду. Њима је драго што сарадња и данас траје, а проширена је и на спорт, односно риболов. Ново дружење заказано је већ за 9. октобар, у Добоју.

О гостопримству Ћупричана и јединственим условима риболова у самом центру града говоре утисци породице Ђорђевић из Лесковца, која је пре две године већ била на мост купу. Кажу, доћи ће поново.

Ревијалном такмичењу риболоваца у Ћуприји посебну драж и тежину дали су улови, којих је било оба дана. Нарочито су били успешни фидераши. Победник Стефан Арсић из Краљева, уловио је 15 и по килограма рибе. Мало мање успешни били су Зоран Ђикић из Краљева на другом и Ненад Станишић из Обреновца на трећем месту. И у њиховим чуваркама било је преко 10 килограма рибе.

И вараличари су имали усшеан дан. Ловиле су се грабљивице вештачким мамцима. Судије су мериле дужину сома, смуђа, буцова, штуке, клена и гргеча. Свих граљивица, осим штуке, било је на варалицама. Гости из Добоја били су јако успешни. Изгледа да им моравски терени одговарају јер их подсећају их на реку Босну. У појединачној конкуренцији први је био Дејан Делић из Добоја, други Марко Живковић из Ниша, док је треће место заузео још један Добојчанин Срђан Станојевић. Екипно, Добојчани су такође били најбољи, са највише освојених бодова.

Трећи риболовачки “Мост куп” имао је и пратеће манифестације. Најпре је са малишанима одржан час риболова. Поклоњене су им и силиконске варалице да их сећају на овај тренутак а можда код неког од њих и пробуде жељу за риболоваом.

Својих пет минута имао је Горан Токић, инжењер електротехнике из Ниша, књижевник и риболовац. Он је присутним колегама предсавио своја дела и говорио о специјализованом риболовачком сајту “Таг мај фиш”, који ускоро треба да заживи.

Ипак, трећи риболовачки “Мост куп” обележили су малишани. Било их је четворица. Пецали су и за то били награђени. Улов је имао Урош Шаров, који је у звук пиштаљке, на самом крају вараличарског дана, имао великог гргеча на удици. Каква срећа, понос и задовољство. Тако се постаје риболовац!

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП