ТРГ СЕЋАЊА НА НАТО АГРЕСИЈУ БИЋЕ ДЕО НОВЕ, УРБАНЕ ЋУПРИЈЕ

Трг сећања на жртве НАТО агресије заправо је само један од пројеката који ће чинити целину новог, реконструисаног центра Ћуприје. Након много одлагања и прекида у извођењу радова са задовољством могу да констатујем да је проблем власничких односа најзад у потпуности решен, и да се наставља изградња овог спомен-обележја које ће градском језгру дати урбану ноту – рекао је председник СО Ћуприја Нинослав Ерић приликом обиласка радова.

Овај простор није био у власништву Општине Ћуприја и зато се радови изводе у фазама. Након што смо превазишли ту потешкоћу, следећи корак биће експропријација земљишта иза овог трга, где ће бити изграђен велики паркинг. И та процедура ће, нажалост, трајати дуго јер захтева тражење сагласности од Владе Србије и касније постизање договора са власницима, али важно је да се постигне циљ.

Нинослав Ерић најавио је и почетак реконструкције платоа код Тржног центра “Сунце”, који је све до недавно био у власништву предузећа “Ангропромет” у стечају. Када након замене водоводне и канализационе мреже гранитом буде поплочана и Карађорђева улица, центар Ћуприје стилски ће представљати мешавину савременог и рустичног.

Желимо да наша Ћуприја изгледа европски, али да притом не изгуби своју суштину. Ћуприја је најстарији град у Поморављу који датира још из доба Старог Рима и зато ћемо се трудити да визуелно сачува своју специфичну лепоту.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП