У БИГРЕНИЦИ АСФАЛТИРАНА УЛИЦА ОД ЦРКВЕ ДО ДЕСПОТОВАЧКОГ ПУТА

Улица која се протеже од цркве у Бигреници до Деспотовачког пута асфалтирана је у више фаза. У овом наврату асфалтом је пресвучена деоница дуга 680 метара, а вредност радова је 5 750 000 динара са ПДВ-ом, каже Бранимир Тазић, председник СО Ћуприја.

Село Бигреница удаљено је од Ћуприје 12 километара и по пространству једно је од највећих села у Србији, а највеће у ћупријској општини. Локална самоуправа улаже напоре да и у овом разуђеном селу санира путну инфраструктуру и да деонице посипане туцаником замени асфалтом.

Природа није штедела када је овим крајевима даривала лепоту, па се све чешће говори о развоју сеоског туризма – наставља Тазић.

“Спој равнице, брежуљака и шумовитих предела пружа мештанима Бигренице прилику за развоје сеоског туризма. Општина Ћуприја је у неколико наврата организовала предавања на ту тему, нудећи прилику Бигреничанима да аплицирају за средства које држава нуди за развој сеоског туризма. Надамо се да ће добра путна инфраструктура утицати да ови крајеви постану једна од атрактивнијих туристичких дестинација у нашој општини.”

Клизиште на главном путу из правца Ћуприје ка селу, које је мештанима Бигренице годинама представљало велики проблем, успешно је санирано, а у наредном периоду очекује се санација клизишта ка селу Кованица чиме ће се спречити даље оштећење локалног пута.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП