ЗОНА ОКО ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ И УЛАЗ У ТЕРЕКОВО НАСЕЉЕ БИЋЕ БЕЗБЕДНИ ЗА САОБРАЋАЈ

Наставком радова на простору испред Техничке школе започела је завршна фаза пројекта обезбеђења и уређења зона око школа у општини Ћуприја.   

“Захваљујући сарадњи са “Путевима Србије” санација коловоза такође обухвата улаз у Индустријску зону и Тереково насеље, тако да ће дугогодишњи проблем са неравнинама, улегнућима и ударним рупама коначно бити решен“, каже председник општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Према речима Дејана Ристића, директора ЈКП “Равно 2014”, Предузеће за путеве “Крагујевац” уз помоћ радника ЈКП “Равно 2014” подиже стари асфалт на деоници дужине око 600 метара, а најкасније до понедељка очекује се полагање новог. Како је истакао, саобраћајна безбедност зоне око Техничке школе биће подигнута на виши ниво постављањем платформе за успоравање саобраћаја и дигиталних мерача брзине кретања возила.

Средства Владе Србије прошле године додељена су за два пројекта Савета за безбедност саобраћаја општине Ћуприја који се тичу зона око школа. Њима је обухваћена зона око Техничке школе у Ћуприји на регионалном путу Ћуприја-Параћин, и зона око основне школе у Јовцу. Радови код Техничке школе почели су крајем 2019. Отада је проширена саобраћајница, а изграђена су и два аутобуска стајалишта са приступним пешачким стазама.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП