У ЋУПРИЈИ ЈОШ ТРОЈЕ ЗАРАЖЕНИХ КОРОНАВИРУСОМ

Још 3 особе у Ћуприји позитивне су на коронавирус, чиме је укупан број заражених повећан на 10 – саопштио је Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја и командант Штаба за ванредне ситуације.

У Параћину је регистровано још једно лице заражено коронавирусом и ово је трећи случај у тој општини. Први случаја заразе коронавирусом регистрован је и у Јагодини, а оба лица из суседних градова хоспитализована су на Инфективном одељењу Опште болнице у Ћуприји. По један заражени регистрован је у Свилајнцу и Рековцу.

У шест општина Поморавског округа коронавирусом заражено је укупно 16 особа. Сви контакти заражених особа се прате, а у карантину првог реда тренутно се налази 71 особа. Ова лица била су у директном контакту са зараженим особама и биће тестирана на вирус COVID-19.

“На Инфективном одељењу Опште болнице у Ћуприји обезбеђено је 100 постеља за евентуални прихват и лечење оболелих. Такође, тестова за откривање заражености коронавирусом има у довољним количинама”, истакао је председник Ерић.

Сви грађани са територије Поморавског округа који су били у контакту са оболелом особом, а имају симптоме који указују на заразу, треба да се јаве домовима здравља на својој територији који ће их даље упутити у Општу болницу у Ћуприји. По пријему у болницу пацијенти се упућују на Инфективно одељење, где ће бити тестирани на коронавирус. Уколико се потврди да је пацијент позитиван, даље се упућује у Клинички центар у Крагујевцу или Београду, у зависности од распореда.

“Узорковање врши Завод за јавно здравље “Поморавље”, после чега се узорци прослеђују Институту за вирусологију “Торлак”. Након потврде инфекције оболели се упућују на хоспитализацију у клиничке центре у Крагујевцу или Београду”, закључио је Ерић.

 

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП