ПОЧЕЛА ИСПЛАТА ПЕНЗИЈА

За пензионере у Србији почела је исплата пензија. Исплата ће се, како је најављено обављати уз посебна овлашћења другом лицу, као и путем доставе на кућну адресу.

Корисници пензија се о начину подизања пензије могу изјаснити позивањем своје банке,при чему су дужни да наведу износ који ће им бити исплаћен.

Пензионери могу да овласте особу која ће уз поседовање своје и њихове личне карте на шалтерима банака са њиховог текућег рачуна подићи пензију. Пуномоћје се може дати на већ одштампаном обрасцу али се може саставити и у слободној форми, уз обавезно навођење личних података пензионера и овлашћеног лица, број текућег рачуна, назив банке, износ који се исплаћује и потпис. Пуномоћје не мора бити оверено код надлежног органа већ ће банка позивом корисника утврдити његову веродостојност.

Пензионери који никог не овласте а изјаснили су се код банке да желе да пензију приме на кућну адресу, „Пошта Србије“ ће им наведени износ уручити у најкраћем могућем року. Ове инструкције односе се и на пензионере којима се пензије исплаћују из иностранства.

Трошкове доставе пензија, банке и „Пошта Србије“ неће наплаћивати.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП