У ЋУПРИЈСКОЈ ОПШТОЈ БОЛНИЦИ СТАБИЛНО, МЕЂУ ОСОБЉЕМ НЕМА ОБОЛЕЛИХ

У Општој болници Ћуприја тренутно нема оболелих лекара, медицинског или немедицинског особља, тако да је по питању коронавируса ситуација у нашој установи драстично боља него пре – изјавио је Иван Милојевић, заменик директора Опште болнице Ћуприја задужен за медицинска питања.

Према речима др Милојевића, због појачане активности вируса проширени су болнички капацитети за пријем и лечење оболелих од covid-19. За рад са овим пацијентима опредељено је пет одељења.

То су Инфективно, Грудно, Одељење ендокринологије, Центар за рехабилитацију и ковид-шок, а поред њих ту је и тријажни контејнер који је постављен у кругу болнице. У овом тренутку се на болничком лечењу налази око 30 пацијената, слично као у априлу, али притисак на болничке капацитете у смислу броја пацијената из Ћуприје није тако интензиван. То значи да смо изгледа извукли неку поуку.

С обзиром да су превентивне мере враћене на највиши могући ниво, у Општој болници поштује се строга процедура приликом пријема, која подједнако важи и за пацијенте и за здравствене раднике. Зато је и постављена монтажна јединица за тријажу, која служи као ковид амбуланта – наставља др Милојевић.

Међу пацијентима на тријажи има и позитивних на коронавирус, али и негативних са неком респираторном тегобом, којима се даље пружа адекватна помоћ. Сем тога, на улазу у круг болнице и на свако од одељења врши се мерење температуре, а посетиоци су у обавези да носе заштитне маске. Обавезна је и дезинфекција руку, а задржавање пацијената на одељењима сведено је на најмању могућу меру. У чекаоницима је дозвољен боравак највише два пацијента уз држање прописане дистанце.

Знам да грађанима смета што чекају напољу и што то понекад траје дуже него иначе, али бих да их замолим за мало стрпљења. Боље је чекати напољу него се груписати у већем броју у затвореном простору. Једино уз дисциплину и поштовање прописа ћемо успети да одржимо ситуацију на овом нивоу – поручио је др Иван Милојевић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП