ПОНОВО РАСТЕ БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ КОРОНОМ У ПОМОРАВЉУ

На територији Поморавског округа у протекле две недеље укупно је узорковано 259 лица, од којих су на присуство вируса Sars-Cov-2 тестиране 192 особе. Позитиван налаз има 80 тестираних, негативан 112, док се за њих 67 резултати тек очекују.

Највише тестираних је из Јагодине – узорковано је 100 лица, при чему је од 73 тестираних позитивно 30, негативно 43, док се за 27 особе чекају резултати. У Ћуприји је у истом периоду узето 67 узорака, а тестирано 46 особа, при чему има 20 позитивних, 26 негативних, а за 21 лице се резултати тек очекују. У Параћину је због сумње на присуство коронавируса узето 55 узорака, тестиране су 43 особе, од тога је позитиван налаз имало 15 лица, а резултати се чекају за још 12 тестираних.

У Свилајнцу су брисеви узети од 20 лица. Тестирано је 18 лица, половина је позитивна на коронавирус, а за две особе се резултати чекају. У Деспотовцу су брисеви узети од четири лица која одговарају дефиницији случаја. Тестирано је једно лице код ког није потврђено присуство вируса, а резултати још троје узоркованих се тек очекују. У Рековцу је узорковано 13 особа, од чега је тестирано 11 њих. У шест случајева забележено је присуство коронавируса, док за две особе резултати још увек нису познати.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП