У ПАРАЋИНУ ОТВОРЕН РЕГИОНАЛНИ ИНОВАЦИОНИ СТАРТАП ЦЕНТАР

Са циљем да се убрза развој иновативног предузетништва и младима пружи шанса за покретање сопствених пословних подухвата, у Параћину је отворен Регионални иновациони стартап центар. Оснивање овог центра има вишеструки допринос креирању нове пословне климе уз интензивно подстицање иновација, развој и промоцију предузетништва и стварање нових прилика за економско оснаживање и подршку свим суграђанима, а превасходно младима – истакао је Владимир Милићевић, председник општине Параћин.

Наш циљ је да што више стартап компанија буде отворено и регистровано у Параћину и да оне запошљавају што више младих. Желимо да млади остају у родном граду и да му се након завршених високих школа и факултета враћају, знајући да овде имају услове за рад и напредовање.

Активности Центра биће усмерене на пружање адекватних услова за рад, организовање обука, радионица и предавања, као и умрежавање корисника у циљу развијања нових пословних идеја или наставка обављања постојећег посла, а велику подршку у даљем раду пружиће и НАЛЕД, нарочито у домену оснаживања жена и младих – нагласила је Виолета Јовановић, извршна директорка НАЛЕД-а.

Желимо да одабране активности НАЛЕД-а, наше програме и обуке сместимо у овај простор и подстакнемо младе да искористе прилику и покрену сопствени посао. Нарочито је примамљив програм за младе иноваторе, који могу да конкуришу за бесповратна средства из фонда НАЛЕД-а која износе милион долара, да унапреде своје иновативне идеје и пројекте и зашто да не, изађу на нека нова тржишта.

Била је ово прилика да се најуспешнијим параћинским средњошколцима, који су учествовали на конкурсу Регионалног иновационог стартап центра за најбољи сајт, уруче признања и награде. Оснивач Регионалног иновационог стартап центра је општина Параћин, у сарадњи са локалним Привредним саветом.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП