У ПРОТЕКЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ ПРЕКО ПЕТ МИЛИОНА ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА ЗА МОТО СКУП: Туризам и Музика у Успону!

Већ 12 година гради се традиција организованог окупљања моториста на левој обали Велике Мораве, испод чувеног гвозденог моста “Iron Bridge”. Ћуприја је постала незаобилазно место у календару љубитеља брзих двоточкаша, из Србије и окружења.

Од камионске приколице са церадом и шачице поклоника на својим почецима Мото скуп је из године у годину  растао, подижући стандарде организације, коју многи слични, и са дужом традицијом, још увек не успевају да досегну.

Ћупријски Мото скуп је симбол посвећености локалне заједнице догађају који на најбољи начин промовише туристичке и све друге потенцијале општине.

Локална самоуправа већ 10 година финансијски и организационо помаже мото скуп као главни покровитељ, преузевши  на себе кључне аспекте организације, финансирајући наступе највећих рок група, рентирање бине и агрегата, те припрему терена.

Само у протекле две године, локална самоуправа, за ћупријски мото скуп, издвојила је из буџета преко пет милиона динара.

Простор плаже преко Моравског моста данас јединствен по много чему. Најпре по инфраструктури – са обезбеђеном струјом, водом, излетничким мобилијаром, озиданим каминима, те делом за камповање. Затим, по уређености и одржаваности простора, а онда и по квалитету садржаја, у музичком смислу.

Најпознатији извођачи из Србије и окружења свирали су на Мото скупу захваљујући средствима које је обезбедила општина Ћуприја. Обично је то субота, централни дан, када се улаз на простор испод моста не наплаћује, и када је број посетилаца највећи. А, свирали су и Атомско склониште, и Рибља чорба, и ЈУ група, и Дивље Јагоде, и Тифа, и Ален Исламовић, и Ван Гог, и Забрањено пушење и многи други.

Захваљујући ангажовању Туристичке организације Мото скуп је уврштен на листу догађаја од посебног значаја и годинама се редовно промовише на сајмовима и другим туристичким окупљањима, која служе за представљање манифестационог туризма.

Локални угоститељи и трговци такође профитирају од повећаног броја посетилаца, што додатно доприноси економском развоју општине. Мото скуп представља симбол заједништва и локалпатриотизма.

Чланови Мото клуба “Iron Bridge” проносе име Ћуприје на скуповима које посећују. Њихов ангажман у ту сврху је немерљив. Половином јуна сви мотористи из Србије и окружења желе да дођу у Ћуприју. Може се слободно рећи да су Мото клуб “Iron Bridge”, Мото скуп и Ћуприја заједно расли последњих десетак година.

То је прича која је отишла у свет и која је од овог догађаја створила мит вредан сваког поштовања.

Да би једна мисија била успешна важно је њено трајање. Можда је време да Мото скуп прерасте у нешто веће и значајније, као туристички потенцијал општине Ћуприја, а то ће се видети у годинама које долазе.

Једно је сигурно, сваког јуна бајкери ће крстарити ћупријским улицама.

 

фото: Фејсбук

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП