УДАХНИ МУЗИКУ НА “РАВАНЕЛИУСУ “

Спектакуларним наступом Симфонијског оркестра “Симфонијета Софија” из Бугарске отпочео је други фестивал музичке изузетности “Раванелиус”. Чланови ансамбла, предвођени маестралним диригентом Свиленом Симеоновим, својим извођењем јединственог програма од класичне музике до поп и рок класика, атрактивним перформансом у више наврата изазвали су овације публике.

Међународно признати диригент и професор Свилен Симеонов један је од најистакнутијих диригената Бугарске, а сугестивност на бини на моменте се рефлектовала и на публику која није хтела да се опрости од ванвременских хитова Абе, Френка Синатре, Лед Цепелина у извођењу џез формације и кристалног вокалал Јане Чакалске и непревазиђених класика Бетовена и Моцарта, па је бурним аплаузом госте из Бугарске на бис вратила чак четири пута.

На отварању фестивала присутнима су се обратили Владимир Васиљевић, заменик председника општине Ћуприја, Стефан Стаменковић, директор фестивала и Драган Ђорђевић, уметнички директор фестивала, који су се сложили у једном: да је “Раванелиус” славећи овогодишњи мото фестивала “Удахни музику” у потпуности оправдао свој основни циљ, а то је промоција класичне музике на савремени начин.

Култура је изузетно важна за сваку државу, регион и град, она храни духовно биће сваког појединца будећи у њему емоције радости и узвишености, а наша визија је да град који живи музику скоро пола века буде међу водећим те врсте у региону и шире – са пуно емоција обратио се присутнима уметнички директор фестивала Драган Ђорђевић.

У име локалне самуправе и своје лично име захвалио бих се свима онима који су учествовали у креирању једног оваквог фестивала. Покретачка снага коју пружа Школа за музичке таленте и генерације врсних музичара које је ова у свету призната установа изнедрила, ветар су у леђа да у годинама које долазе овај фестивал постане лична карта Ћуприје – истакао је Владимир Васиљевић, заменик председника општине Ћуприја.

Стефан Стаменковић, директор фестивала, истакао је да је “Раванелиус” само логичан наставак музичке традиције коју већ деценијама негује Школа за музичке таленте и ШОМО “Душан Сковран”, као и бројни појединци који су у развој културне мисли уградили и део себе.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП