ОВАЦИЈЕ ЗА АКТЕРЕ ОПЕРЕ ЗА ДЕЦУ “СНЕЖАНА”

Бајку о Снежани и седам патуљака сва деца добро знају. По први пут најмлађи Ћупричани били су у прилици да у оквиру овогодишњег фестивала “Раванелиус” познату причу погледају у нешто другачијем облику сценског приказа, опери за децу. Оперу за децу “Снежана” написао је познати композитор Петар Крстић, а на сцену су је са аутентичном сценографијом и костимима донели уметници Удружења „Високо Ц“ из Новог Сада.

Опера за децу “Снежана” у себи има све елементе популарне бајке, а сликовите сцене са распеваним мелодијским линијама допринеле су додатној динамици. Можда смо на почетку били несигурни како ће деца реаговати на оперу, али се до сада показало да се овакав вид извођења њима јако допада, истакао је Бранислав Цвијић,председник Удружења “Високо Ц” и додао да им је изузетна част што су били у прилици да наступе на једном оваквом фестивалу.

Удружење уметника “Високо Ц” постоји од 2015. године и једна је од ретких скупина уметника која је на сцену донела више од десетак наслова прилагођених оваквој врсти наступа. Поред Бранислава Цвијића улоге су тумачили Марија Васић, Иван Николић, Марија Кузмина, Вера Зечевић и Марија Цвијић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП