УКИНУТА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ОПШТИНИ ЋУПРИЈА

Због смањења броја заражених коронавирусом донета је одлука о укидању ванредне ситуације на територији општине Ћуприја – закључено је на седници Штаба за ванредне ситуације.

Према речима др Слободана Гајића, директора Опште болнице, на ковид одељењима ове установе на лечењу се тренутно налази 38 пацијената. Оваква епидемиолошка слика, међутим, није разлог за опуштање, већ прилика да помоћу вакцинације вирусу станемо на пут – нагласио је др Гајић.

Пре двадесетак дана достигли смо максимум када је у болничким креветима Опште болнице било 137 ковид пацијената. Сада их има мање од 40, а и остатак округа бележи значајан пад броја хоспитализованих, што отвара више простора за посвећивање нон ковид пацијентима. Ситуација се очигледно смирује, али то никако не значи да треба да престанемо да поштујемо мере заштите.

Према најновијим подацима, у општини Ћуприја до сада је против коронавируса неком од одобрених вакцина имунизовано 14 500 особа, али су се чланови Штаба за ванредне ситуације сагласили да тај број у наредном периоду треба да буде још већи.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП