УРГЕНТНА РАДИОЛОГИЈА

Општа болница Ћуприја и Секција за радиолошку дијагностику Српског лекарског друштва, организовале су радиолошки симпозијум под називом “Ургентна радиологија”, у амфитеатру Високе медицинске школе струковних студија. Семинар је прве категорије, а учествовали су еминентни стручњаци из ове области.

Радиологија је грана медицине која веома брзо напредује. Поуздана дијагностика је пресудна. Број младих радиолога радује и све их је више. Има нас ко наследити – поручили су радиолози Србије на скупу у Ћуприји.

Доктор Слободан Гајић, директор Опште болнице је поздрављајући учеснике симпозиујума рекао да  је она спремна да се суочи са изазовима времена, о чему сведочи и број нових, младих лекара али и број нових савремених дијагностичких апарата. Очекују нас још већа улагања у Општу болницу, која је била и остала перјаница поморавског здравства – рекао је др Гајић.

У Ћуприју су дошли представници радиолошке секције Српског лекарског друштва, професори катедре за радиологију Факултета медицинских наука у Крагујевцу, професори и асистенти из Београда и Новог пазара, те лекари Опште болнице Ћуприја и поморавских болница.

На симпозијуму су говорили проф. др Радиша Војиновић са Факултет медицинских наука у Крагујевцу, који је ракао да је УКЦ  Крагујевац, база за већину малдих стручњака из области радиологије са територије читаве централне Србије.

Проф др. Јовица Шапоњски, председник Секције за радиолошку дијагностику СЛД је први пут у Ћуприји. Свом пријатељу проф. др Владану Вукчевићу, рођеном Ћупричанину, обећао је да ће доћи. Прилика се указала. Драго му је што радиологија у Србији напредује. Све је у људима, нарочито у младим људима – поручио је проф. др Шапоњски.

Будћност је у младим радиолозима. Имају од кога да уче. Старијима они преносе своја знања стечена у раду са новим дијагностичким апаратима. Један од њих је асистент др Душан Шапоњски, председник Удружења младих радиолога Србије, који је рекао да је радиологија све популарнија међу младим лекарима.

На симпозијуму своја предавања имало је и двоје лекара, представника Опште болнице Ћуприја, др Јелена Милојковић и др Драган Радић.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП