УСКОРО ЋЕ БИТИ ЗАВРШЕНА ШКОЛА У БАТИНЦУ

Изградња подручне четворогодишње основне школе “Вук Караџић” у Батинцу започета је пре 15 година. Са тадашњим средствима школа је озидана и стављена под кров. Објекат је грађен у препознатљивом моравском стилу, а када буде био завршен ученицима и наставном кадру за обављање образовно-васпитног рада на располагању ће бити 250 квадрата школског простора – каже Весна Вијоровић, директорка ОШ “Вук Караџић”.

Ученици ће наставу похађати у две простране учионице, а имаће и кабинет за информатику. Комплетно је уређена водоводна и канализациона мрежа, постављена столарија, и сада је на реду сређивање подова у свим просторијама. Док школа у селу не буде завршена, 16 ученика из Батинца наставу похађа у матичној школи у Ћуприји.

Средства за изградњу школе обезбедило је ресорно министарство, али су велику помоћ у донацијама пружили и мештани Батинца, а месна заједница је пружила помоћ у постављању ограде за школско двориште. Уколико све буде текло по плану школа ће бити комплетно завршена и опремљена пре почетка наредне школске године.

Иако је већина мештана Батинца на привременом раду у иностранству, надају се да ће већ наредне школске године садашњи предшколци из сеоског вртића попунити клупе у новоизграђеној подручној школи.

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП