“ВУК КАРАЏИЋ” ЋЕМО ПРЕТВОРИТИ У САВРЕМЕН ШКОЛСКИ КОМПЛЕКС

Радови на побољшању енергетске ефикасности ОШ “Вук Караџић” теку према планираној динамици. Вредност инвестиције је 28,7 милиона динара, а рок за завршетак реновирања унутрашњости објекта је 60 дана.

Министарство рударства и енергетике обезбеђује 70 одсто, а локална самоуправа преосталих 30 одсто износа средстава. Радовима је обухваћена замена постојеће столарије, термоизолација зидова, унутрашња санација подова и плафона, као и комплетна замена електроинсталација – каже Весна Вијоровић, директорка ОШ “Вук Караџић”.

Након тога школа ће добити енергетски пасош, а уштеда у енергији видеће се већ током наредне грејне сезоне. Напоменула бих да су у протеклих 35 година ово највећи инфраструктурни радови на једној од најстаријих школа у Ћуприји.

Док унутрашњост главне школске зграде не буде завршена, Министарство просвете је одобрило да ученици од петог до осмог разреда наставу похађају онлајн, а усмене и писане провере знања биће обављане у малој школи – наставља директорка Вијоровић.

Планирамо да након овога обезбедимо средства за унапређење енергетске ефикасност мале школе и објекта у коме се одвија настава у одељењу за децу са посебним потребама. Сем тога, када буде реконструисана школа наш пројектни тим почеће да ради на пројекту сређивања и оплемењивања школског дворишта и сређивању спортских терена.

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП