УСЛУГА ГЕРОНТОДОМАЋИЦА ЗА СТАРА ЛИЦА

У оквиру пројекта “Подршка за квалитетан живот старих лица и особа са инвалидитетом”, двадесет старих лица из Ћуприје протеклих шест месеци користило је услуге геронтодомаћица. Корисницима је ова врста подршке била доступна пет пута недељно, а пројекат су на територији општине Ћуприја реализовали локална самоуправа, Центар за социјални рад и Црвени крст Ћуприја.

“Геронтодомаћице су нашим корисницима помагале у задовољавању основних животних потреба, које се огледају у одржавању личне хигијене и хигијене животног простора, набавци намирница, припреми оброка, куповини лекова и заказивању здравствених прегледа. Такође, за време трајања пројекта сви они су имали могућност да их обилази медицински радник, који им је током посете мерио крвни притисак, ниво шећера у крви и давао здравствене савете”, каже Крстина Евтов, стручна сарадница у Центру за социјални рад Ћуприја.

Пројекат “Подршка за квалитетан живот старих лица и особа са инвалидитетом” финансирала је Влада Швајцарске кроз програм SWISS PRO, а његова вредност износи 16 хиљада долара. Реализација ће трајати до 6. априла, али због суштинске потребе и великог интересовања корисника постоји могућност да се и након тог рока обезбеди континуитет у пружању услуга геронтодомаћица.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП