УСПЕШАН ПРИВРЕДНИ БИЛАНС ОПШТИНЕ У ПРВОМ ПОЛУГОЂУ

Извозне активности општине Ћуприја у првих шест месеци ове године значано су допринеле повећању спољнотрговинског суфицита који, према речима Предрага Лучића, директора Регионалне привредне коморе Шумадије и Поморавља, износи 4,450 милиона евра, односно за више од пет пута је већи него спољнотрговински суфицит остварен у истом периоду прошле године. Поређења ради, рекао је директор Лучић, општина Параћин је у истом периоду остварила спољнотрговински дефицит у износу од преко 9,2 милона евра.

Извоз општине ћуприја за 82 посто је већи него у протеклом периоду прошле године. Највише се извозило у Турску, Чешку Републику и Црну Гору – рекао је Предраг Лучић.

Укупна спољнотрговинска размена општине Ћуприја је преко 14 милона евра и за 50 посто је већа него у првих шест месеци прошле године. Ћупријска привреда остварила је извоз од 9,296 милона евра а увоз од 4,846 милиона – чуло се на конференцији за штампу Регионалне привредне коморе Шумадије и Поморавља и општине Ћуприја.

Све ове резултате постигли смо са постојећим капацитетима – рекао је председник општине Нинославе Ерић. Након лоше спроведених приватизација успели смо да оживимо неколико предузећа, која сада веома успешно послују. Довели смо два страна инвеститора, производњу је започео и трећи а у плану је долазак још једне турске компаније – нагласио је председник Ерић. Све снаге смо усмерили ка поретању индустрије и пољопривреде. Смањили смо јавни дуг и увећали буџет – закључио је Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП