ВАКЦИНИСАНО 16 ХИЉАДА ЉУДИ, БЛИЗУ СМО КОЛЕКТИВНОГ ИМУНИТЕТА

Барем једну дозу неке од четири одобрене вакцине против коронавируса до сада је примило укупно 15 955 грађана општине Ћуприја. Међу њима су и становници ћупријских села, где су сви они који су исказали интересовање имунизовани првом дозом, а ускоро почиње ревакцинација, према распореду о коме ће мештани бити благовремено обавештени – каже Јадранка Ђорђевић, координатор за вакцинацију у општини Ћуприја.

Имунизацији се у селима одазвала углавном старија популација, којој је заиста значило то што не мора да издваја време и новац за долазак у Ћуприју, већ су се вакцинисали у свом месту. Тај посао обављали су мобилни тимови из Опште болнице, а према последњим подацима у нашим селима против коронавируса вакцинисало се 929 особа. Успешно је завршена и имунизација 12 припадника Војске Србије на полигону Пасуљанске ливаде.

Будући да одређени број лица због тренутног здравственог стања није могао да прими вакцину, њихова имунизација обавиће се чим се стекну здравствени услови, а волонтери општинског кол центра ће их информисати о термину. Наравно, на пункту у Дому здравља наставља се вакцинација без заказивања за све оне грађане који желе да искористе ту погодност – објашњава Јадранка Ђорђевић.

Без заказивања је могуће примити кинеску вакцину, а за све остале грађани морају да се пријављују јер ће се њихова имунизација обављати онда када се за конкретну вакцину буде пријавио довољан број људи. Сви они који из неког здравственог разлога нису могли да приме вакцину биће контактирани од стране волонтера из кол центра и добиће накнадно свој термин.

Према речима општинске координаторке за вакцинацију одазив грађана је задовољавајући, а на основу консултација са лекарима закључено је да би број имунизованих до краја јуна, заједно са бројем особа које су већ прележале ковид-19, могао бити довољан за стицање колективног имунитета становништва Ћуприје.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП