ВАСИЛИСА И МАРТИНА ПОБЕДНИЦЕ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА “ЗАГРЉАЈ КОЈИ МИ НЕДОСТАЈЕ”

Василиса Милојковић и Мартина Радивојевић победнице су литерарног конкурса који је поводом 2. априла, Међународног дана књиге расписала Народна библиотека “Душан Матић”. Тема овогодишњег литерарног конкурса била је “Загрљај који ми недостаје” а право учешћа имали су ученици старијих разреда ћупријских основних школа.

Међународни дан дечије књиге у целом свету се обележава већ пола века у спомен на рођење писца Ханса Кристијана Андерсена, а са циљем да се промовише дечја књижевност и читање, да се скрене пажња јавности на потребе најмлађих читалаца и укаже на важност развијања љубави према књизи.

Ове године због пандемије корона вируса изостали су разговори са дечјим писцима и уобичајено дружење са најмлађим читаоцима у библиотеци. На задату тему, пристигло је више од 20 радова а стручни жири је одабрао и наградио најбоље, каже Љиљана Ђорђевић директорка библиотеке и додаје да ће убудуће, већина додатних активности библиотеке, због актуелне епидемиолошке ситуације, бити пренете на он лине платформе.

Победницама конкурса додељене су књиге Андерсенове најлепше бајке.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП