ВАСИЛИСА И МАРТИНА ПОБЕДНИЦЕ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА “ЗАГРЉАЈ КОЈИ МИ НЕДОСТАЈЕ”

Василиса Милојковић и Мартина Радивојевић победнице су литерарног конкурса који је поводом 2. априла, Међународног дана књиге расписала Народна библиотека “Душан Матић”. Тема овогодишњег литерарног конкурса била је “Загрљај који ми недостаје” а право учешћа имали су ученици старијих разреда ћупријских основних школа.

Међународни дан дечије књиге у целом свету се обележава већ пола века у спомен на рођење писца Ханса Кристијана Андерсена, а са циљем да се промовише дечја књижевност и читање, да се скрене пажња јавности на потребе најмлађих читалаца и укаже на важност развијања љубави према књизи.

Ове године због пандемије корона вируса изостали су разговори са дечјим писцима и уобичајено дружење са најмлађим читаоцима у библиотеци. На задату тему, пристигло је више од 20 радова а стручни жири је одабрао и наградио најбоље, каже Љиљана Ђорђевић директорка библиотеке и додаје да ће убудуће, већина додатних активности библиотеке, због актуелне епидемиолошке ситуације, бити пренете на он лине платформе.

Победницама конкурса додељене су књиге Андерсенове најлепше бајке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.