ВАСИЛИСА ЈЕ НАША АМБАСАДОРКА

Василиса Милојковић, ученица 8. разреда Основне школа ,,Вук Караџић“, добитница је Светосавске награде на пољу образовања. Истакнутим појединцима и представницима институција награде је уручила министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.

У образложењу је наведено да се Василиси Милојковић признање додељује за свестраност и освојене награде из области природних и друштвених наука и уметности.

Василиса се, осим високих постигнућа у области историје, технике и технологије, књижевности, истиче и бројним талентима и интересовањима. Похађа и Музичку школу “Душан Сковран“. Добитница је државних награда: прве награде на такмичењу из технике и технологије; треће награде на такмичењу Књижевна олимпијада; прве награде на такмичењу из историје; треће награде на такмичењу из географије. Учествовала је на више од 20 општинских и окружних такмичења из различитих области и добитница је бројних признања на различитим литерарним конкурсима. Похађала је програме Истраживачке станице „Петница“ и Дечије књижевне колоније.

Пише песме и ствара своје прве романе. Учесница је многих ваннаставних активности које реализује локална заједница, различите организације и савези. У слободно време бави се пливањем, глумом и јахањем. Показује емпатију према другима. Председница општина Јелена Ђулинац организовала је пријем за Василису, њену менторку професорку Драгану Благојевић и директорку ОШ „Вук Караџић“ Весну Вијоровић.

У разговору је истакнутао да је образовање приоритет локалне самоуправе и да ће се у наредном периоду више пажњe посветити подстицању ученика и студената за постизањем још бољих резултата. Василиса је наша амбасадорка. Она је светао пример који ће, надамо се, инспирисати и друге ученике да постижу боље резултате – рекла је председница општине Јелeна Ђулинац. Василиса је наша краљица, што у преводу са старогрчког њено име значи, а ја бих додала и краљица мудрости – рекла је председница Јелена Ђулинац.

Хвала локланој самоупорави на указаној части и дивном пријему – рекала је Василиса Милојковић. Она је нагласила да су сви њени досадашњи успеси резултат преданог рада и велике подршке породице, наставника и другова.

Председница општине Ђулинац уручила је Василиси букет цвећa и пригодан поклон, а заменик председнице општине Владимир Васиљевић букете цвећа директорки Вијоровић и професорки Благојевић.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП