ОТВОРЕН КУТАК ЗА ОСНАЖИВАЊЕ ПОРОДИЦЕ

Забележили смо почетак рада пилот пројекта „Кутак за оснаживање породице“. Жеља свих учесника на пројекту је да ово саветовалиште постане стално активно, а не само девет месеци, колико је планирано трајање пројекта. Његово постојање својим идејама и ангажовањем помогли су Црвени крст, Центар за социјални рад, Удружење „Подршком до осмеха“, Дом здравља и општина Ћуприја, а део је програма Про – локлано управљање за људе и природу.

Породица је у фокусу и треба је оснажити за изазове савременог доба. “Снага породице је у појединцу, а снага појединца је у породици”. Наш је задатак да у томе помогнемо – поручили су представници учесника у пројекту. Невена Јањић, социјална радница је координатор пројекта. Овим саветовалиштем, састављеним од стручњака различитих области, шаљемо поруку породици и њеним члановима да нису сами – поручила је Невена Јањић.

Запослени у Центру за социјални рад имају велико искуство у раду са групама и појединцима који су у неком виду ризика. Здрава породица имплицира здраву средину, зато је реализација овог пројекта важна за нашу заједницу – рекла је Крстина Ефтов, стручна сарадница Центра за социјални рад.

Кутак за оснаживање породице налази се у просторијама Дома здравља. Пружање услуга стручних сарадника је бесплатно, а може се заказати телефоном на број 063/782 34 94. Чланови мултидисциплинарног тима за оснаживање породице посетиће предшколску установу и основне и средње школе – рекла је Ивана Николић, главна медицинска сестра у Дому здравља.

Више инфорамција може се добити у Црвеном крсту, Удружењу „Подршком до осмеха, Центру за социлајни рад или Дому здравља.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП