ВЕЋНИЦИ УСВОЈИЛИ ОДЛУКУ О ИЗГЛЕДУ НОВОГ ГРБА И ЗАСТАВЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Једногласном одлуком чланова општинског већа на 79. редовној седници, усвојена је одлука о изгледу новог грба и заставе општине Ћуприја који су израђени у складу са хералдичким правилима. Аутор изабраног решења је мастер примењени уметник Новак Новаковић.

Општина Ћуприја има велики, средњи и мали грби. У централном делу грба је штит црвене боје, са стилизованим златним грифонима, који на својим крилима носе стилизован златни клас жита као симбол плодности овог града као и сећање на древни назив за Ћуприју Horreum Margi. Поље у подножију штита је плаво и симболише плодност река а два таласа сребрне боје на плавом пољу представљају две реке ВеликуМораву и Раваницу док златни број 1215. означава први помен Ћуприје (Равна) од стране српског владара Стефана Првовенчаног. Застава општине Ћуприја је правоугаоног облика и црвене је боје са стилозованим грбом у средини.

Већници су усвојили I три захтева ЈКП “Равно 2014.” који се однесе на измену ценовника хоризонталне и вертикалне сигнализације, реализацију кредита за куповину специјалног комуналног возила за санирање канализације “канал џет” за коју су средства одобрена још прошле године и одлуку за коришћење буџетских средстава намењених за реконструкцију водоводне мреже у делу Карађорђеве, улице Кнеза Лазазра и Миодрага Новаковића.

Услове за доделу средстава за финансирање односно суфинансирање камате пољопривредног краткорочног кредита испунило је 17 пољопривредника. Општина Ћуприја ће субвенционисати номиналну камату максимално до износа од 25.000,00 динара, а укупан износ до сада приспелих затева је 362.846,00 динара. Средства из овог позива су намењена за очување, подстицање, унапређење и развој пољопривредне производње на територији општине Ћуприја у виду мере подршке финансирања/суфинансирања камате краткорочних пољопривредних кредита регистрованим пољопривредним газдинставима. Укупна средства предвиђена за ову меру подршке су ограничена и износе 2.000.000,00 динара.
Конкурс је отворен до 31. октобра

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП