“ГОДИНЕ УЗЛЕТА” У ПУ “ДЕЧЈА РАДОСТ”

Од 1. септембра у свим вртићима ПУ “Дечја радост” примењују се нове Основе програма предшколског васпитања и образовања под називом „Године узлета“, којим се дефинише концепција васпитања и образовања деце. До сада је обуку успешно окончало скоро 90 одсто васпитача а новим програмом у највећој мери промовишу се програме који настају кроз заједничко учешће, у простору који је инспиративан и провокативан за дете и где оно може слободно да истражује, да се игра, сарађује са другима, испробава и упознаје свет око себе. У вртићу Шећерко старија васпитна група већ увелико ради по овом програму а њихове просторије претворене су у мало градилиште.

Нова програмска концепција истиче интегрисани приступ учењу кроз развијање тема и пројеката са децом која се подстичу на бављење одређеним темама и пројектима који су њима смислени и изазовни за истраживање. У новом програму деца уче да буду самостална, да се сналазе у различитим ситуацијама, да преузимају одговорност, уче да на сигуран начин истражују своје окружење, да прихватају друге и буду прихваћена, каже Снежана Илић, директорка ПУ Дечја радост.

Локална самоуправа је ове године обезбедила је средства за куповину литературе за све предшколске групе што ће умногоме олакшати даљи рад установе.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП