ВЕЋНИЦИ УСВОЈИЛИ ПРЕДЛОГ ЗА ОСНИВАЊЕ САВЕТА ЗА МЛАДЕ

Чланови општинског већа на 29. седници дали су зелено светло предлогу Одлуке о оснивању Савета за младе. Задаци Савета биће да иницира и учествује у изради омладинске локалне политике у области образовања, спорта, коришћења слободног времена, повећања запослености, здравства и другим сегментима од значаја за ову популацију. Између осталог, Савет треба да иницира припрему пројеката или учешће општине у програмима и пројектима за младе у циљу унапређења положаја младих и обезбеђења остваривања њихових права која су у надлежности општине, као и да подстиче сарадњу између општине и омладинских организација и удружења и даје подршку реализацији њихових активности.

Усвојен је и предлог Одлуке о расписивању јавног конкурса за учешће општине Ћуприја у финансирању, односно суфинансирању програма удружења средствима из општинског буџета. У општинском буџету за суфинасирање програма удружења ове године опредељено је милион динара. Право на коришћење средстава имају удружења грађана регистрована на територији општине Ћуприја са програмима из области социјалне заштите, друштвене бриге о деци, помоћи старима, развоја културе, образовања, науке и информисања и други програми у којима удружење следи јавне потребе на локалу. Средства се могу одобрити за финансирање не више од два програма истог удружења, а пројекат треба да се заврши најкасније до истека текуће буџетске године. Већници су разматрали и усвојили нацрт Одлуке о изради Плана детаљне регулације радне зоне у КО Мијатовац, са циљем стварања планског основа за дефинисање грађевинског земљишта за објекте пословно-производне намене.

Председник општине Ћуприја Јовица Антић упутио је предлог надлежним службама да размотре иницијативу за смањење цене закупа површина за летње баште ћупријским угоститељима, јер су у протеклом периоду због превентивних здравствених мера имали забрану рада или радили скраћено, па су се самим тим суочили са великим проблемима у раду.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП