Велико интересовање за посао у турској фабрици

Више од 250 заинтересованих незапослених лица различитих профила и образовања данас је попуњавало пријаве и предавало своје радне биографије менаџменту турске компаније “Тибет мода”, која ће до краја септембра започети производну линију у новом погону у Ћуприји.

Компанија “Тибет мода” бави се производњом одеће, тако да је највише расположивих радних места за шиваче, раднике у пакирници и на пеглању.

Прва група кандидата за рад у ћупријском погону, њих 50, на информативни разговор биће позвана већ крајем августа, како би се у догледном периоду отпочело са обуком запослених за рад на машинама. Индивидуални разговори данас су обављани искључиво са кандидатима који су конкурисали за радно место књиговође, менаџера и инжењера.

Према речима Јелене Радивојевић, руководиоца Националне службе за запошљавање, експозитуре у Ћуприји, конкурс за пријем радника остаће отворен и надаље јер се до краја ове и у  току наредне године очекује још расположивих радних места у ћупријском погону.

Турска компанија “Тибет мода “ и општина Ћуприја уговор о закупу хале и управне зграде  некадашње “Младости” потписале су прошле недеље чиме је озваничена  прва инострана инвестиција на тлу ћупријске општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.