ВИДЕО НАДЗОРОМ И КАЗНЕНОМ ПОЛИТИКОМ ПРОТИВ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА

Наша жеља је да на територји општине Ћуприје не буде ниједне дивље депоније грађевинског шута и кабастог отпада. За такву врсту материјала опредељена је стара депонија на деспотовачком путу. Зато ћемо након ове акције чишћења сва места, на којима су до сада стваране депоније, покрити видео надзором – рекла је Јадранка Ђорђевић, помоћница председника општине.

Великом акцијом чишћења дивљих депонија у граду обухваћене су четири локације – рекла је Јадранка Ђорђевић. То су обале обале Велике Мораве и атарски путеви. За те потребе опредељено је четири милиона динара. Три из републичког и милион из општинског буџета.

Урађен је велики посао. Извезене су тоне отпада са леве и десне стране пута дужине 750 метара, од затворске стругаре према реци. Већина Ћупричана и не зна какаву лепоту крије овај део града. Сада је приступачан и очишћен – река је Јадранка Ђорђевић. Међутим, жалосно је што се већ сутрадан, након чишћења, на једној од локација појавио нови отпад – рекла је госпођа Ђорђевић. Тешко je мењати свест и устаљене навике, али је дефинитивно да казнена политика мора бити ригорознија – нагласила је она.

Обале Велике Мораве су за уживање а не за стварње дивљих депонија. Понашамо се као да ту пре нас нико није живео, а ако будемо наставили овако да уништавамо околину после нас нико неће ни моћи да живи. Најједноставнији и најбржи начин је почети од свог дворишта, али не по систему “муко моја пређи на другога”, већ поштовањем процедуре и закона који предвиђају одлагање грађевинског и кабастог отпада на лаокације које су за то опредељене.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП