ЗДРАВЉЕ ПОПУЛАЦИЈА ОСЕТЉИВИХ НА ХИВ ТОКОМ КОВИД 19 ПАНДЕМИЈЕ

ЗЗЈЗ “Поморавље” био је домаћин трибине “Здравље популација осетљивих на Хив током Ковид 19 пандемије”. Организатор је била асоцијација за борбу против СИДЕ – ЈАЗАС, у сарадњи са Заводом за јавно здравље “Поморавље”, Ћуприја и под покровитељством Министарства здравља Републике Дрбије.

На трибини су говорили др Горан Радовановић, директор ЗЗЈЗ, Милош Стојиљковић Роловић, директор ЈАЗАС-а И др Ивана Симић, начелница Центра за контролу и превенцију болести ЗЗЈЗ.

У пандемијским годинама број тестирања на Хив паопулација у ризику је опао – рекла је др Ивана Симић начелница Центра за контролу и превенцију болести ЗЗЈЗ.

На територији Поморавског округа у последњих седам година забележен је број од 31. новозаражене особе Хивом. Петоро је преминулих.

Укупан број тестираних на Хив у истом периоду је 200. Током ове године регистрована је једна Хив позитивна особа – рекла је др Симић.

Саветовалиште за Хив ради и тестирање обавља се током целе године. Није потребан упут, добровљно је и потпуно анонимно – рекла је др Ивана Симић, начелница центра за контролу и превенцију болести ЗЗЈЗ “Поморавље”, Ћуприја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.