ВИДОВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ 2021.

Под покровитељством општине Ћуприја а у организацији Туристичке организације у Ћуприји ће од 24. до 28 јуна бити одржане Видовданске свечаности 2021.

Овогодишња манифестација биће отворена трибином “Историја између чињенице и имагинације” историчара Дејана Ристића која ће бити одржана 24. јуна са почетком у 17 часова у летњој читаоници Народне библиотеке “Душан Матић”. Сутрадан, 25 јуна у порти манастира Раваница у 12 сати посетиоци ће на отвореном моћи да погледају Видовданску изложбу. Током викенда, биће организоване културне, ликовне, спортске и рекреативне активности попут ликовних радионица, дечјих витешких игара, Видовданске трке и традиционалне планинарске туре од Манастира Раваница до Грабара.
На Видовдан, у понедељак 28. јуна, у 12 часова, у порти манастира Раваница биће одржана свечана академија а најбољим ученицима ћупријских основних, средњих и музичких школа биће додељене награде и признања. Неће изостати ни традиционалан витешки дан СВИБОР-а. Музичко сценским приказом у Моравском парку у коме ће учествовати глумци и вокални ансамбл “Возглас” званично ће бити затворене овогодишње Видовданске свечаности.

За све оне који буду желели да погледају богат програм свечаности, биће организован бесплатан аутобуски превоз до манастира Раваница.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП