ВИСОКА МЕДИЦИНСКА ШКОЛА ОПЕТ ЋЕ ШКОЛОВАТИ СТРУКОВНЕ МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ

Иако је због пропуста бившег директора и кашњења у предаји материјала за акредитацију студијског програма Струковна медицинска сестра у јунском уписном року остала без студената на овом смеру, Академија васпитачко-медицинских струковних студија – одсек Ћуприја залагањем новог руководства добила је неопходну акредитацију и званично расписала конкурс за упис у прву годину.

На смеру Струковна медицинска сестра биће уписано 150 самофинансирајућих студената, а акредитација је добијена на период од седам година. Од самог оснивања Високе медицинске школе за овај студијски програм владало је највеће интересовање студената, а добијена акредитација гарант је да ће од наредне године сви заинтересовани моћи да конкуришу на овом смеру већ у јунском уписном року – каже др сци. мед. Биљана Илић, руководилац ћупријског одсека Академије васпитачко-медицинских струковних студија 

Пријављивање кандидата је до 30. октобра, а већ сутрадан будући студенти полагаће пријемни испит из биологије. Коначне ранг листе биће објављене 5. новембра, док је упис примљених кандидата заказан је за 6. и 7. новембар.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП