ВИСОКА МЕДИЦИНСКА ШКОЛА УПИСУЈЕ 176 СТУДЕНАТА

У прву годину основних студија Академије васпитачко-медицинских струковних студија, одсек Ћуприја, ове године биће уписано укупно 176 студената. Од тога ће 70 студената бити финансирано из буџета, док ће њих 106 бити самофинансирајући.

Студенти ће моћи да конкуришу за упис на неки од четири студијска програма за које школа поседује акредитацију, међу којима су струковни физиотерапеут, струковни медицински радиолог, струковна медицинска сестра-бабица и струковни фармацеут. Сви кандидати полажу пријемни испит из биологије. Основ за утврђивање редоследа кандидата за упис на студије првог степена је општи успех постигнут у средњем образовању и резултат постигнут на пријемном испиту.

Пријава кандидата за полагање пријемног испита траје до 24. јуна, сваког радног дана од 9 до 15 сати. Пријемни испит заказан је за 1. јул, а коначни резултати ће бити објављени најкасније до 6. јула. Упис примљених кандидата биће обављен од 8. до 10. јула, од 9 до 15 сати.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП