ПРЕСВУЧЕНА АСФАЛТОМ НАЈДУЖА УЛИЦА У ОСТРИКОВЦУ

Најдужа деоница путне инфраструктуре у селу Остриковац, Улица Војске Србије, добила је након дужег времена асфалт. Асфалтирано је око 700 метара пута, а паралелно са новим асфалтом биће санирани и пропусни канали поред коловоза – најавио је Бранко Милојевић, помоћник председника општине Ћуприја.

“Санација ове улице урађена је још пре пет година у сарадњи са Министарством пољопривреде, а финални радови су морали да сачекају због обимне пројектно-техничке документације. Тај пројекат је сада реализован, а поред Улице Војске Србије у Остриковцу ће бити асфалтирана Улица Вука Караџића код школе, као и Улица Војводе Мишића код пруге.”   

Све што је до сада урађено у селу и све оно што се планира за неки будући период резултат је добре сарадње коју радно тело Месне заједнице Остриковац има са локалном самоуправом – каже Саша Станојевић, заменик председника овог тела.

“У протеклих пет година успели смо да неке од пројеката приведемо крају, док је за већину завршена пројектно-техничка документација тако да сада нема препрека да се и они реализују у скоријем периоду. У првој фази асфалтирања саобраћајница у Остриковцу асфалтом је пресвучена Равновачка улица, у дужини од 300 метара, а сада се, ево, успешно реализује друга фаза.”

Поред санације путне инфраструктуре ускоро се очекује санација остриковачког Дома културе, али и регулисање правно-имовинских односа око сеоског фудбалског терена, како би могла да се заврши легализација просторија локалног фудбалског клуба. На захтев млађих генерација активираће се и рад Клуба младих, а велика пажња биће усмерена на богатији и активнији спортски живот мештана.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП