ВИТЕШКИ САБОР “ПЕТРУС” ЗАБРЕГА

У организацији Друштва за неговање Традиције “Петрус” из Забреге протеклог викенда одржан је други по реду Витешки сабор “Петрус” Забрега. Дводневна манифестација одржана је на размеђи манастирског комплекса Свети Јован и древног града Петруса а у витешким играма и дефилеу учествовало је десет витешких дружина из Краљева, Сталаћа, Новог Сада, Ниша, Куршумлије, Нишке Бање, Крушевца, Врањске Бање, и домаћини из Забреге – “Витезови војводе Црепа”. Посетиоци су могли да прошетају витешким селом, уживају у витешким играма и раскошним средњевековним одеждама дворских дама и витезова и доживе дух средњег века.

Забрега и читава Петрушка област скривени су природни драгуљ каквим ретко која општина може да се похвали. Општина Параћин ће и убудуће подржати организацију оваквих манифестација које ће временом постати један од главних туристичких адута наше општине, нагласио је Владимир Васиљевић, председник општине Параћин.

Манифестацију је подржало Министарство туризма,трговине и телекомуникација у сарадњи са параћинском Туристичком организацијом и под покровитељством општине Параћин.

This slideshow requires JavaScript.

  • Овај медијски пројекат суфинансиран је средствима општине Параћин*

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП