Витезови у Манасији

Међународни фестивал витештва “Just out” одржава се од 25. до 27. августа, у Деспотовцу, подно зидина древне Манасије, у знак обележавања великог јубилеја – 600 година од изградње овог бисера српске средњевековне културе и државности.

Покровитељ скупа је председник Репубике Србије Томислав Николић. Њему је уручен средњевековни српски мач, чиме је манифестација синоћ званично отворена.

Домаћини скупа су “Бели орлови”, витезови Србије, који нас враћају у време Деспота Стефана Лазаревића, једнe од најзначајнијих личности српске историје: државника, ратника, градитеља и песника.  Поред “Белих орлова” Манасијом ће данас и сутра продефиловати витезови из Русије, Хрватске, Мађарске, Бугарске, Чешке, Француске и Румуније.  Еропљанима ће друштво правити и монаси чувеног манастира “Шаолин” из Кине, са својим атрактивним програмом. Најављен је и наступ учесника “Љубичевских коњичких игара”.

Поред популарицазије чојства, јунаштва, храбрости, поштења и осталих витешких особина, манифестација има за циљ и представљање турстичке понуде овог дела Србије.

Свој штанд на Међународном фестивалу витештва има и Туристичка организација општине Ћуприја.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП