ВОЈНА ГАЂАЊА НА ПАСУЉАНСКИМ ЛИВАДАМА ОД 22. МАЈА ДО 2. ЈУНА

На интервидовском полигону “Пасуљанске ливаде ” припадници Војске Србије, од понедељка, 22. маја до петка , 2. јуна, реализоваће планске вежбовне активности и гађања из наоружања.

Због вежбе биће затворен саобраћај на путу Сисевац – Велика Папратна, Пасуљанске ливаде – Троглан баре – Мала Брезовица и Ресавица – Некудово-Валкалуци и Сењски рудник-Дренова глава-Троглам бара.

Из Војске апелују да становништво и стока биду евакуисани из наведеног подручја у наведеном периоду. За лица и стоку које се у наведеном периоду нађу на опасном подручју неће бити давана одштета у случају несреће, наводи се у саопштењу Војске Србије.

Границе опасног подручја биће обележене великим црвеним барјацима, а на прилазним путевима биће посетављени стражари чије се команде морају безусловно поштовати. Завршетак гађања ће се означити њиховим скидањем и повлачењем стражара.

Најстрожије је забрањено прикупљање нераспрснутих зрна и њихових делова а Војска Србије неће сносити одговорност за несрећне случајеве који огу настати уколико се ова одлука не поштује.

Свако домаћинство или особа које претрпи штету због активности јединице, може доставити своју пријаву Команди ВП 3976 Врање, најкасније до 2. јуна у 15 сати.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП