ХАРМОНИКОМ КРОЗ ЖАНРОВЕ

Када споменете мешовити оркестар ОМШ “Душан Сковран”, једина асоцијација коју можете имати је посвећеност, таленат и предан рад. Када све то уклопите и упакујете у јединствен музички догађај, онда имате милион разлога да не пропустите концерт мешовитог оркестара ћупријске музичке школе, у среду 17. маја у 19 сати, чији ће вас чланови провести “Хармоником кроз жанрове.”

“ Бити диригент једног оваквог оркестра за мене је превасходно велика част, одговорност и задовољство. Кроз оркестар наше школе, пролазиле су и стасавале генерације талентоване деце, која су се оркестру изнова враћала, као успешни млади људи, са жељом да још једном заједно засвирају. Овај концерт је наш заједнички пројекат, а као и до сада, биће обојен несвакидашњом комбинацијом композиција различитих музичких жанрова, каже Соња Станковић, диригент мешовитог оркестра школе.

На програму ће бити дела домаћих и руских композитора, обраде домаће и стране поп и рок музике, као и филмске музике. Концерт ће бити добра увертира и генерална проба за предстојеће Међународне сусрете хармоникаша, који ће се наредне недеље одржати у Пули. На овом престижном такмичењу, ОМШ “Душан Сковран” представиће се у категорији оркестра, док ће се као солисти надметати ученици петог разреда Виктор Ракић и Александра Исаиловић.


Репертоар за концерт биран је у складу са годинама чланова оркестра, њиховим музичким афинитетима и истанчаном укусу искусних музичких педагога.
“ Одувек смо тежили томе да поред квалитетног извођења, покажемо ноту иновативности у одабиру репертоара којим смо се до сада представљали. Наши наступи су у сваком погледу посебни, а публика увек очекује, да сваки наредни буде по квалитету за лествицу више од претходног. Зато вас позивамо да не пропустите концерт “Хармоником кроз жанрове”,  јер сам сигурна да ћете након овог концерта у потпуности променити перцепцију поимања хармонике као инструмента, истиче Соња Станковић, диригент оркестра.

Концерт је заказан за среду 17. мај у 19 сати у сало ОМШ “Душан Сковран”, а улаз је бесплатан.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП