ВРЕДНА ДОНАЦИЈА РОТАРИ КЛУБА МЕДИЦИНСКОЈ ШКОЛИ

Представници Ротари клуба Морава из Ћуприје уручили су Медицинској школи вредну донацију- биоокуларни микроскоп. Како школа није била у могућности да већ дужи период набави нешто од скупе опреме, један овакав прецизан апарат значајно ће унапредити практичан део наставе лабораната. Вредност донације је преко 50.000 динара. Председник Ротари клуба “Морава” Ћуприја, Ненад Нешић, подсетио је да је набавка овог апарата резултат вишегодишње хуманитарне активности клуба, те да ће ћупријски ротаријанци и надаље наставити да помажу комплетну друштвену заједницу, све важне институције а превасходно образовне установе.

Медицинска школа у Ћуприји изнедрила је генерације медицинских кадрова који су у више наврата а нарочито током пандемије корона вируса показали своју хуманост и пожртвованост. Ово је био једини начин да им се за све што чине одужимо. Напоменуо бих да смо у овој години имали акције помоћи деци из манастира Света Петка, обезбедили помоћ за угрожене у земљотресу у Хрватској а на нивоу целог дистрикта Србије и Црне Горе, до краја године, свим основним школама у Србији, па и ћупријским основним школама биће поклоњени дронови са специјалним софтверима.

Ова донација за нашу школу има још већу вредност, јер су нам наши пријатељи показали да у напорима да унапредимо квалитет наставног и практичног програма у нашој школи нисмо сами и да увек можемо рачунати на њихову помоћ, захвалила се Зорица Маринковић директорка Медицинске школе и додала да овај вредан апарат неће значити само овом образовном профилу већ ће моћи ће да се користи у теоријској и практичној настави и за друге предмете.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП