XIONGWEI YU ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН ЋУПРИЈЕ

Oдборници Скупштине општине Ћуприја донели су одлуку о наградама и признањима поводом 13. октобра, Дана општине.

Највише општинско признање – звање почасног грађанина – додељено је Xiongwei Yu, власнику фирме Corelead smart home Europe doo Ћуприја, за изузетан допринос у јачању и развоју привредно-економског амбијента општине Ћуприја.

Захвалнице су додељене: 

Владану Милосављевићу, оснивачу хуманитарне групе „Помоћ пријатељу“; 

Вуку Поповићувласнику компаније Quantox technology

Милошу Милановићу, професионалном фудбалском судији; 

Владану Крстићу, добровољном даваоцу крви

и Ивани Копиловић, заступнику фирме ОАД Копиловић & Копиловић.

Осамнаест наших суграђана: Марињес Драган и Плаштиновић Рајко из Медара, Митровић Димитрије и Митровић-Стошић Стојадинка из Сења, Максимовић Кристина и Максимовић Милица из Крушара, Чобановић Бранислав  и Чобановић Крстина из Бигренице, Ђорђевић Алекса и Ђорђевић Бранка из Исакова, Аничић Каменко и Аничић Љиљана из Батинца, Станојевић Ненад и Станојевић Војислав из Остриковца, Јанићијевић Мића и Јанићијевић Далиборка из Јовца и Којић Деспот и Марјановић Саша из Мијатовца, који су се током протекле године посебно ангажовали на противградној заштити усева, награђени су са по 30 хиљада динара.

Посебном новчаном наградом у износу од 100 хиљада динара награђен је Иван Радивојевић , студент генерације на Факултету инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу.

На предлог председника СО Нинослава Ерића са дневног реда је скинута тачка која се односила на доношење одлуке о изгледу и употреби грба и заставе општине Ћуприја. Према његовим речима идејно решење ликовног уметника Новака Новаковића је победило на конкурсу и добило сагласност чланова Општинског већа, али ће пре доношења коначне одлуке Скупштине општине проћи кроз јавну расправу, да би се чула и реч грађана Ћуприје.

Након ове две, централне тачке дневног реда, одборници су, у складу са Посебним колективним уговором за запослене у јединицима локалне самоуправе, донели Одлуку о измени одлуке о годишњим одморима за запослене у органу управе и прихватили Извештај о извршењу буџета за првих девет месеци ове године. Потребну скупштинску већину добио је и извештај о остварености плана ПУ „Дечија радост“ и нови ценовник месечних карата предузећа Еуролин д.о.о.

Скупштинско заседање приведено је крају разматрањем тачака дневног реда посвећене ЈКП „Равно 2014“. Прво је прихваћен захтев овог јавног предузећа да му се одобри задужење код пословних банака у износу од 25 милиона динара, за набавку специјалног возила за одржавање канализационе мреже. Реч је о кредитном аранжману који је планом требало да буде реализован прошле године, али је набавка пролонгирана за ову, па је била неопходна нова скупштинска сагласност.

Седницу је закључила сагласност скупштине на нови ценовник ЈКП „Равно 2014“ за радове на хоризонталној и вертикалној саобраћајној сигнализацији.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП