РАДОМ ДО УСПЕХА

Централни догађај Октобарских свечаности је седница Скупштине општине на којој се традиционално додељују признања уставновама и појединцима који су се својим радом истакли између два празника. Највише општинско признање, звање почасног грађанина, додељено је Xiongwei Yu, власнику фирме CORELEAD SMART HOME EUROPE DOO Ћуприја, за изузетан допринос у јачању и развоју привредно-економског амбијента општине Ћуприја. Награду је примила Данијела Вујичић, директорка продаје и маркетинга у компанији.

Октобарске захвалнице додељене су: Владану Милосављевићу, оснивачу хуманитарне групе „Помоћ пријатељу“, Вуку Поповићу, власнику компаније QUANTOX TECHNOLOGY, Милошу Милановићу, професионалном фудбалском судији, Владану Крстићу, вишеструком добровољном даваоцу крви и Ивани Копиловић, заступнику фирме ОАД “Копиловић & Копиловић”.

Осамнаест наших суграђана који су се током протекле године посебно ангажовали на противградној заштити усева, награђени су са по 30 хиљада динара.

Посебном новчаном наградом у износу од 100 хиљада динара награђен је Иван Радивојевић, студент генерације на Факултету инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу.

Председник Скупштине општине Нинослав Ерић је истакао да је Индустријска зона “Добричево” од највећеп риоритета за Републику Србију. Младима је обећао лепшу будућност, те да ће бити поносни што су Ћупричани. Он је најавио да ће након јавне расправе Ћуприја добити нове хералдичке симболе, грб и заставу.

Председник општине Јовица Антић подсетио је на активности локалне самоуправе између два дана општине. Он је нагласио да је између два празника много урађено али да се у наредном периоду очекује финализација започетих пројеката, те да ће са њиховим завршетком центар Ћуприје добити сасвим нови изглед.

Свечаној седници претходило је полагање венаца на споменик палим родољубима у Другом светском рату. Венце су положили и пошту одали руководство локлане самоуправе са гостима, Војска Србије и СУБНОР.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП