ЗАБРАЊЕНЕ ПОСЕТЕ У БОЛНИЦАМА, МАСКА ОБАВЕЗНА У ЈАВНОМ ПРЕВОЗУ

У свим болницама до даљег су забрањене посете, а ношење заштитне маске биће обавезно у јавном превозу – одлучено је на данашњој седници републичког Кризног штаба.

Како преноси портал rts.rs, на седници одржаној због актуелне епидемиолошке ситуације у нашој земљи донети су закључци који се односе на мере превенције у наредном периоду.

Посете у болницама до даљег ће бити забрањене у свим болницама, а Клиничко-болнички центар Бежанијска коса постаће део система COVID установа. Ношење заштитне маске биће обавезно у јавном превозу, уз препоруку да се носи и у било ком другом затвореном простору.

У саопштењу након седнице Кризног штаба напоменуто је да заштитне маске не морају бити хируршке, купљене у апотеци, већ ће моћи да се користе и памучне маске за вишекратну употребу. Грађанима се препоручује да на отвореном држе међусобно одстојање од најмање метар и по, а у затвореном простору придржавање свих важећих ограничења.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП