ВЕТАР У ЛЕЂА СЕОСКОМ ТУРИЗМУ У СТАРОМ СЕЛУ

Реализација програма ревитализација руралних средина за 2020. годину настављена је асфалтирањем прилазног пута Старом селу из правца Бигренице, дужине око 650 метара.

За мештане Старог села овај посао има немерљиву вредност. Наше место има велики потенцијал за развој сеоског туризма због свог положаја, занимљиве историје и природе која је још увек нетакнута. За то су нам неопходни добри путеви и туристички водич. Зато је врло важно што је локална самоуправа одржала обећање – каже Весна Милошевић, која са породицом живи на обронцима Старог села и Бигренице.

Локална самоуправа се труди да у сваком селу побољша услове за живот, а ова саобраћајница представља главни пут у Старом селу. у наредне две године на ред ће доћи још једна дужа деоница – наводи Дејан Ристић, директор ЈКП “Равно 2014”.

Пошто имамо на располагању одређену количину гребаног асфалта, употребићемо га за уређење одређених путева у Старом селу, поготово оних који воде до његових туристички атрактивних делова. Мештани стално имају проблема са кишницом и бујичним водама, па је свакако уређивање канала обавезно како би се сачували путеви.

Ристић је нагласио да је један од приоритета и санација клизишта на магистраном путу према Деспотовцу, одмах испред скретања за Старо село. Имајући у виду фреквентност саобраћаја на том путу у време пољопривредних радова, овај посао према његовим речима биће обављен након предстојеће жетве.

This slideshow requires JavaScript.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП