ЗАПЛОВИТЕ МУЗИКОМ! ДОБРОДОШЛИ НА РАВАНЕЛИУС!

“Наша жеља јесте да када се приближи почетак јула, сви знају да је то време за Раванелиус, да је време за Ћуприју и да своје активности планирају већ годину дана унапред и усклађују са одржавањем фестивала. Јер фестивал оваквог реномеа то и заслужује, истакао је на конференцији за новинаре Драган Ђорђевић, уметнички директор фестивала Раванелиус. Организацијски гледано, ово је равно или чак захтевније од организације фестивала попут Бемуса а ове године студиозно је припремљен програм фестивала, који ће бити организован на чак три различите локације у граду.

Трећи по реду Раванелиус, свечано ће бити отворен у недељу 03. јула Концертом радости, а у наредних осам дана биће организовани многобројни програми и концерти различитих жанрова и маштовитих назива прилагођени свим старосним категоријама.Ове године је посебна пажња посвећена најмлађима, који ће имати прилику да уживају у опери “Цврчак и мрав” Удружења уметника “Високо Ц”, науче нешто ново и корисно кроз радионицу Милоша Миловановића “Како се слуша концерт” и забаве се у дечјем карневалу „Моје песме, моји снови“ чувене композиторке Ирене Поповић Драговић.


Стефан Стаменковић, директор фестивала истиче да је новина да ће од ове године, фестивал бити усмерен и на очување локалног културног наслеђа. Ради се о концерту “Сувенир”, а вече камерне музике биће посвећено ћупријском композитору Ратку Буљанчевићу.

Локална самоуправа финансијски је подржала организацију фестивала који је сада са пуним правом то можемо да кажемо, постао лична карта нашег града. Надам се и очекујем да ове године оборимо рекорде у посећености јер ће улаз на све концерте бити бесплатан, истакао је у свом обраћању Владимир Васиљевић, заменик председника општине Ћуприја, нагласивши да је ове године фестивал подржало Министарство културе и информисања што му додатно даје на кредибилитету.

Школа за музичке таленте из Ћуприје, пола века је чекала на један овакав фестивал а оно што је заправо требало да га карактерише јесте та изузетност. Школа јесте база оваквог фестивала, јер смо поред простора који ће ове године бити место одржавања мастеркласова на којима ће присуствовати не само наши ученици него и уметници и ученици из других крајева, припремили још један маестрални концерт наших ученика у самој завршници фестивала, каже Данијела Јовић, директорка Школе за музичке таленте.

Сам фестивал, по својој аутентичности и квалитету неминовно утиче на повећање посетилаца које бележимо током трајања фестивала, а задатак Туристичке организације је да Ћуприју и њене потенцијале представимо на најбољи начин, истакла је Јелена Петровић, директорка ТО Ћуприја истакавши да је ово прави начин да се мање средине као што је Ћуприја, афирмишу као културне дестинације на мапи Србије.

Будите део изузетности фестивала Раванелиус.

Не пропустите да видите и чујете виртуозе светског реномеа. Запловите музиком!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.