ПРИЈЕМНИ ИСПИТ У ВМШСС

Будући бруцоши Академије васпитачко – медицинских струковних студија одсек у Ћуприји, полагали су пријемни испит из биологије. За полагање пријеног испита пријавило се више кандидата од броја предвиђено за упис. Ако положе пријемни прву годину студија уписће 365 бруцоша. Од тог броја 100 студената биће финансирано из државног буџета, док ће преостали бити самофинансирајући. Објављивање коначне ранг листе са редоследом кандидата за упис је 06. јула, у 15 сати.

Сви студенти који не упишу жељени смер, имаће могућност да се у другом уписном року пријаве за други смер где места не буду попуњена. Увид у прелиминарне резултате кандидати ће имати 02. јула од 9 до 10. Приговори се могу уложити 04. јула до 10 часова. Упис примљених кандидата је 7, 8. и 9. јула 2022. године, од 9 до 15 сати.

Избор кандидата се обавља према општем успеху постигнутом у средњем образовању и резултата постигнутог на квалификационом испиту. У прву годину се могу уписати кандидати који имају одговарајуће четворогодишње средње образовање за следеће студијске програме: струковна медицинска сестра, струковни физиотерапеут, струковни медицински радиолог и струкона медицинска сестра бабица и струковни фармацеут.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП