ЗАСЕДАЛО ОПШТИНСКО ВЕЋЕ

На 96. седници Општинског већа, између оталог, усвојен је предлог одлуке о утврђивању минималне накнаде за одржавање зграда и накнаде за рад принудног управника у стамбеним зградама на територији општине. Станари зграда без лифта месечно ће за одржавање зграде плаћати 359,70 динара, док ће у зградама са лифтом месечна надокнада износити 467,60 динара. Рад принудног управника ће, у зависности од величине зграде, станаре коштати од 239,80 до 335,70 динара месечно.

Већници су усвојили предожене измене оснивачких аката Установе културе и музеја „Хореум Марги-Равно“. Реч је о изменама у делу састава управних одбора.

Програм подршке за споровођење пољопривредне политике и руралног развоја за ову годину добио је једногласну подршку већника. Реч је о амбициозном планском документу, који афирмише једно од основних опредељења локалне самоуправе – интезивнији развој пољопривредних потенцијала општине.

Општинско веће је прихватило захтев Центра за социјални рад за измену систематизације послова и позитивно мишљење стручне комисије о трошењу средстава Црвеног крста у претходној години, као и план рада за ову.

Потом је донета одлука о расписивању конкурса за избор заменика начелника Општинске управе. Седницу Општинског већа затворио је извештај Комисије за утврђивање основаности и накнаду штету насталу због уједа паса луталица. Усвојен је и предлог одлуке о вишегодишњем финансирању капиталних издатака за измештање и изградњу капеле на градском гробљу.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП