ЗАВРШЕН ПРВИ УПИСНИ КРУГ У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ- СЛОБОДНИХ МЕСТА У ГИМНАЗИЈИ И ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ

Већ након првог круга уписа у средњу Медицинску школу у Ћуприји места више нема, јер су за сва 3 смера капацитети попуњени. Смер Медицинска сестра -техничар уписало је 60 ученика а минималан број бодова за упис био је 84,32 док је први на листи имао 99,12 бодова. По 30 ученика уписано је на смеровима физиотерапеутски техничар и лабораторијски техничар на којима су ученици остварили минимум бодова преко 80.

Слободних места остало је у ћупријској Гимназији, где је у првом уписном кругу од расположивих 90 места на општем смеру, уписано 56 ученика. Велико интересовање владало је за ИТ смер, односно за одељење ученика са посебним способностима за рачунарство и информатику где је у првом кругу попуњено свих 20 расположивих места.

Образовни профили које је ове године понудила Техничка школа, будућим средњошколцима деловали су много атрактивније, па су у првом уписном кругу као и до сада попуњена сва места на образовним профилима у области саобраћаја. Попуњени су четворогодишњи смерови техничар друмског саобраћаја, возач моторних возила као и нови смер техничар за логистику и шпедицију, каже Ђорђе Нешковић, општински већник за образовање.

Слободних места остало ја на трогодишњим смеровима у дрвно-прерађивачком и металском сектору. За разлику од претходне године повећано је интересовање ученика на смеру оператер за израду намештаја и столар, јер већ неколико година имамо одличну сарадњу са компанијом “Standard furniture Serbia” која је у систему дуалног образовања и где ученици обављају практичну наставу. Очекујемо да у другом уписном кругу попунимо и места на смеру бравар-заваривач и индустријски механичар, који су такође у дуалном систему.

Од ове године општина Ћуприја стипендираће ученике на дефицитарним занимањима а у току наредне недеље биће расписан конкур у коме ће бити прецизирана и висина стипендије.
Ученици који конкуришу у другом уписном кругу сутра могу да попуне и предају листе жеља електронски или непосредно у својим основним школама, а у петак, 15. јула биће објављен коначан распоред по средњим школама. Што се тиче уписа у средње школе, ђаци који су распоређени у првом кругу пријаве за упис могу да поднесу директно у средњим школама у које су примљени сутра и прекосутра (сем за музичке и балетске). Од сутра до 20. јула пријаве за упис се могу поднети електронски преко портала Моја средња школа, после првог и после другог уписног круга.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП