ЗАВРШЕН УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ- СЛОБОДНИХ МЕСТА У ГИМНАЗИЈИ И ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ

У свим ћупријским средњим школама већ првог дана уписа, потребну документацију за упис поднела је вићина ученика а слободних места остало је у Гимназији и дуалним одељењима Техничке школе. По устаљеној пракси већ у првом уписном кругу попуњена су сва расположива места на образовним профилима у Медицинској школи а да би постали ученици ове средњошколске установе, мали матуранти морали су да имају у просеку најмање 80 бодова. И ове године у два одељења медицинска сестра техничар уписано је 60 ученика и по 30 ученика на смеровима физиотерапеутски техничар и лабораторијски техничар, истакао је Ђорђе Нешковић, општински већник за образовање

Слободних места остало је у ћупријској Гимназији, где је од 60 расположивих места у два одељења општег смера Гимназије у првом уписном кругу уписано 40 ученика. Интересовање за упис у одељење за ученике са посебним склоностима за рачунарство и информатику ове године било је никад веће, па је тако пријемни испит покожило 28 ученика, уписна квота за ово одељење је 20 ученика па је тако остатак ученика прешао или у општи смер или у неку од осталих школа.

Образовни профили које је ове године понудила Техничка школа, будућим средњошколцима деловали су много атрактивније па су у првом уписном кругу, по устаљеној пракси, попуњена сва места на образовним профилима у области саобраћаја. Слободних места има у два одељења дуалног мера на образовним смеровима шумарство и обрада дрвета, 18 слободнох места и машинство и обрада метала, 21 слободно место.

Нешковић је подсетио да је пре три недеље расписан општински конкурс за стипендирање ученика и студента дефицитарних занимања, талентованих студента и ученика и студента са инвалидитетом. Средњошколци могу захтеве поднети до 1. октобра док је студентима остављен рок до 1. новембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.