ЗАВРШЕН УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ- СЛОБОДНИХ МЕСТА У ГИМНАЗИЈИ И ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ

У свим ћупријским средњим школама већ првог дана уписа, потребну документацију за упис поднела је вићина ученика а слободних места остало је у Гимназији и дуалним одељењима Техничке школе. По устаљеној пракси већ у првом уписном кругу попуњена су сва расположива места на образовним профилима у Медицинској школи а да би постали ученици ове средњошколске установе, мали матуранти морали су да имају у просеку најмање 80 бодова. И ове године у два одељења медицинска сестра техничар уписано је 60 ученика и по 30 ученика на смеровима физиотерапеутски техничар и лабораторијски техничар, истакао је Ђорђе Нешковић, општински већник за образовање

Слободних места остало је у ћупријској Гимназији, где је од 60 расположивих места у два одељења општег смера Гимназије у првом уписном кругу уписано 40 ученика. Интересовање за упис у одељење за ученике са посебним склоностима за рачунарство и информатику ове године било је никад веће, па је тако пријемни испит покожило 28 ученика, уписна квота за ово одељење је 20 ученика па је тако остатак ученика прешао или у општи смер или у неку од осталих школа.

Образовни профили које је ове године понудила Техничка школа, будућим средњошколцима деловали су много атрактивније па су у првом уписном кругу, по устаљеној пракси, попуњена сва места на образовним профилима у области саобраћаја. Слободних места има у два одељења дуалног мера на образовним смеровима шумарство и обрада дрвета, 18 слободнох места и машинство и обрада метала, 21 слободно место.

Нешковић је подсетио да је пре три недеље расписан општински конкурс за стипендирање ученика и студента дефицитарних занимања, талентованих студента и ученика и студента са инвалидитетом. Средњошколци могу захтеве поднети до 1. октобра док је студентима остављен рок до 1. новембра.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП