РАВАНЕЛИУС ЈЕ ПОЧЕО!

За концерте виртуоза чије се биографије не могу сажети на неколико страна, карте се резервишу месецима унапред. Ћупријска публика и сви они који су на крилима музике присуствовали првој вечери Фестивала музичке изузетности Раванелиус, са посебном усхићеношћу и емоцијама испратили су концерт маестралног виолинисте Немање Радуловића и камерног ансамбла Дабл сенс. Поред композиција са различитих меридијана, које се налазе на његовом новом албуму “Роотс” (Корени) који је овом приликом промовисан, изведене су и нумере “Што те нема”, певачице Јадранке Стојаковић, “Ђелем, Ђелем”, “Македонско девојче” које су слушаоце оставиле без даха.
У официјелном делу фестивала, присутнима се обратио Стефан Стаменковић, директор фестивала Раванелиус, који је пожелео гостима фестивала да уживају у разноврсном програму у наредних осам дана и да скупа деле љубав према класичној музици.

” Музика је универзални језик који нас повезује и изражава наше најлепше и најдубље емоције, без обзира на нашу позадину или културу. Она је извор инспирације и забаве, а понекад чак и лек за наше душе. Овај фестивал је посвећен прослави те моћи између музике и људи. Наша визија за овај фестивал је да пружимо платформу за уметнике, како већ афирмисане тако и оне који почињу своје путовање. Желимо да откријемо нове таленте и подржимо њихову креативност и дамо им ветар у леђа и крила. Верујемо да свака особа која се бави музиком заслужује прилику да своје таленте покаже свету. Овај фестивал није само о музици, он је такође о заједништву, о стварању непроцењивих тренутака и о стварању трајних пријатељстава. Ово је прилика да се повежемо са људима који деле нашу страст и да створимо незаборавне успомене које ће нас пратити и након што се заврши овај фестивал. На крају желим да се захвалим свима вама што сте овде вечерас, јер сте ви ти кој чине овај фестивал посебним. Ваша подршка и ентузијазам су неопходни за успех овог фестивала. Уживајте у сваком тренутку, плешите, певајте, играјте, осетите моћ музике која нас окружује. Кратко ћу само још пар речи о мојим пријатељима из Дабл сенса, само ћу да им поручим да су нам учинили велику част да дођу у Ћуприју, ја бих рекао мали град, али град великог срца. Такав је и овај оркестар, има велико срце и душу, ја им се од срца захваљујем, усхићено је говорио Драган Ђорђевић, уметнички директор фестивала.

Први фестивал музичке изузетности Раванелиус био је домаћи задатак за шачицу људи која је веровала да Ћуприја може и заслужује да поносно носи епитет града музике јер је изнедрила генерације маестралних музичара који су јој се на овај начин одужили, истакао је Владимир Васиљевић, заменик председника општине Ћуприја.

” Пре пет година смо кренули са фестивалом и имали смо пар неких циљева, један је био да имамо врхунске уметнике, други је био да имамо пуно двориште Школе за музичке таленте, трећи је био да не буде кише, тај циљ нисмо испунили до краја и четврти је био да људима којима музика овог типа није блиска, максимално приближимо. И један од таквих сам био ја тада, нисам био много близак са овом врстом музике, данас сам много ближи. И тада пре пар година сам заједно са Драганом, Стефаном и Данијелом и са осталим људима у тиму, кренуо у реализацију фестивала, желели смо да покажемо да један мали град, једна мала Ћуприја, са великим срцем, може да прими овде, по мојој процени две, три хиљаде људи, да уживају у нечему што пре пар година можда нисмо ни замишљали, него су нам неки други садржаји били на првом месту. У име локалне самоуправе, у име општине Ћуприја, ја вам се још једном захваљујем, свима што сте данас овде, да уживате у нашем светском виртуозу Немањи Радуловић, и да вас та изузетност, коју понесете са собом, не напусти ни једног тренутка, закључио је Васиљевић.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП